Select Page

KAJ JE ZDRAVSTVENO LETOVANJE?

Zdravstveno letovanje je letovanje, namenjeno vsem otrokom in mladostnikom, ki pogosteje obolevajo in je subvencionirano s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

KAKO DO ZDRAVSTVENEGA LETOVANJA?

Pogoj za zdravstveno letovanje je zdravstveni predlog (»Predlog za višinsko ali obmorsko zdravstveno letovanje«), ki ga lahko pridobite pri otrokovem oz. mladostnikovem osebnem zdravniku oz. pediatru.

Število zdravstvenih predlogov je omejeno. Otrok oz. mladostnik lahko letuje preko zdravstvenega predloga samo enkrat letno.

KDO JE UPRAVIČEN DO PREDLOGA ZA ZDRAVSTVENO LETOVANJE?

Zdravstvenega letovanja se lahko udeleži otrok oz. mladostnik, če predloži ”Predlog za višinsko, obmorsko zdravstveno letovanje”, ki ga izpolni otrokov oz. mladostnikov osebni zdravnik oz. pediater.

Zdravstvenega letovanja se lahko udeležijo otroci in mladi med 5. in 19. letom s stalnim bivališčem v spodaj naštetih občinah, ki imajo v medicinski dokumentaciji zapise o večkratni hospitalizaciji (dva ali več zapisov) ali so bili pogosteje bolni (dva ali več zapisov v medicinski dokumentaciji v času od preteklega razpisa od 25. 2. 2017 do 16. 2. 2018).

Pravico do zdravstvenega letovanja v letu 2018 na letovanjih v domovih ZLRO lahko uveljavljajo otroci in mladostniki s stalnim bivališčem v občinah Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin.

KJE ZLRO IZVAJA ZDRAVSTVENA LETOVANJA?

V počitniških domovih v Sloveniji in na Hrvaškem: Piran, Špadiči-Poreč, Savudrija in Umag.

KAKO PRIJAVIM OTROKA/MLADOSTNIKA NA ZDRAVSTVENO LETOVANJE?

Če bo otrok/mladostnik letoval preko zdravstvenega predloga in boste uveljavljali subvencionirano ceno letovanja, vas vljudno prosimo, da na prijavnici (na voljo na naši spletni strani ali v prostorih ZPM Domžale) pod točko I./c v rubriki Letovanje z zdravstvenim predlogom«, tako da v spustnem meniju izberete DA.

Za pridobitev zdravstvenega predloga je potrebno poklicati v ambulanto osebnega zdravnika oziroma pediatra vašega otroka/mladostnika in se pozanimati o nadaljnjem postopku za pridobitev zdravstvenega predloga.

Zdravstveni predlog bo na drugi strani izpolnil, podpisal in požigosal otrokov/mladostnikov zdravnik oz. pediater, prvo stran pa izpolnite starši. Pravilno izpolnjen ter s strani otrokovega/mladostnikovega zdravnika oz. pediatra podpisan in požigosan zdravstveni predlog (fotokopij predlogov oziroma faksiranih ali skeniranih predlogov žal ne bomo mogli upoštevati) prosimo pošljite po pošti skupaj s prijavnico (če je niste poslali že prej) na naš naslov:

ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE DOMŽALE

LJUBLJANSKA CESTA 58

1230 DOMŽALE

KDAJ BODO OSEBNI ZDRAVNIKI OTROK/MLADOSTNIKOV OZIROMA PEDIATRI ZAČELI IZDAJATI ZDRAVSTVENE PREDLOGE?

Zdravstveni predlogi so že bili dostavljeni zdravnikom. Prosimo, pokličite v ordinacijo otrokovega pediatra oz. osebnega zdravnika ter se pozanimajte, ali je otrok upravičen do zdravstvenega predloga ter kdaj ga lahko pridete iskati.

CENIK ZDRAVSTVENEGA LETOVANJ NA MORJU:

VRSTA LETOVANJA

7 DNI

10 DNI

Zdravstveno letovanje Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče, Trzin

48,93 €

69,90 €

Cena vključuje: polni penzion, avtobusni prevoz, spremljevalce, program, nezgodno zavarovanje in DDV.

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost