Select Page

Vse o počitniškem varstvu na spletni strani ZPM Domžale

POČITNIŠKO VARSTVO NA OSNOVNI ŠOLI RODICA

Na osnovni šoli Rodica je v sodelovanju z ZPM Domžale od 16.8. do 31.8.2018 potekalo poletno počitniško varstvo. Varstvo je obiskovalo rekordno število otrok z okoliških šol in občin. V počitniškem varstvu nam ni bilo nikoli dolgčas, saj smo se igrali z družabnimi igrami, ustvarjali, plesali, peli in igrali nogomet.

Prvi teden smo naredili svoje družabne igre, drugi dan pa smo imeli športne igre na šolskem igrišču. Ker se še nismo vsi poznali, smo nekaj časa namenili tudi spoznavanju. V drugem tednu se nam je pridružilo še več otrok in smo pripravile več različnih dejavnosti.  V ponedeljek smo izvajalke pripravile glasbeno delavnico in delavnico o legendah. V torek smo se najprej sprehodili do Domžal, kjer smo obiskali slamnikarski muzej. V muzeju so nam animatorke  na kratko povedale nekaj informacij. Nato pa so nas popeljale po slamnikarski poti. Na poti smo videli kje so stale slamnikarske tovarne, učenci so sproti izpolnjevali tudi delovni list.  K nam so prišli na obisk tudi gasilci, ki so nam zelo popestrili dan.  Ustvarjali smo slike z barvicami in flomastri, na katere so dodali še različna semena (koruza, pšenični zdrob, bučna semena…) in tako so naše risbe postale bolj zanimive. Ker nam je bilo zelo vroče smo imeli tudi vodne igre, na koncu iger pa smo se obmetavali z vodnimi balončki, da smo se malo ohladili. V zadnjem tretjem tednu se nam je pridružilo še nekaj otrok, tako da nas je bilo zares zelo veliko. Tisti, ki še niso naredili svojih družabnih iger, so uporabili svojo domišljijo in naredili zelo atraktivne družabne igre. Tisti, ki pa so igre imeli že narejene so se preizkusili v peki piškotov. Piškoti so bili zelo dobri in smo jih takoj pojedli, nekaj pa smo jih odnesli v zbornico učiteljem, ki so se pripravljali na novo šolsko leto. Naslednji dan smo se odpravili v Kulturni dom Franca Bernika Domžale, kjer smo si ogledali risanko Neverjetni 2.  Naučili smo se plesti zapestnice iz volne in nam je bilo tako zelo všeč, da smo jih pletli vse do konca tedna. K zapestnicam smo dodali še pletenje preprostega šala. Nekateri so pletli zapestnice, drugi pa so odšli na šolsko igrišče in tekmovali v štafetnih igrah. Izvajalke pa so nam pripravile tudi igro escape room. Predzadnji dan poletnega počitniškega varstva smo ponovno ustvarjali in sicer kolaž iz črk izrezanih iz časopisa, prav tako pa smo se igrali na igrišču. Zadnji dan pa nam je malo zagodlo vreme tako, da smo se odločili in pogledali slovenski film Pozabljeni zaklad. Vse popoldneve smo se igrali na igrišču ali pa v telovadnici. Kuhar in kuharice so nas vedno razveselili z dobrim kosilom.

Poletno počitniško varstvo je minilo hitro, bilo je zanimivo in pestro. Otroci so spoznali nove prijatelje in zaradi tega še raje obiskovali počitniško varstvo.

Otrokom želimo čim bolj miren začetek novega šolskega leta 2018/2019 in upamo, da si bodo poletno počitniško varstvo vtisnili v spomin.

Izvajalke počitniškega varstva: Marta, Špela, Sabina, Marjeta, Neža, Katja in Tamara

ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE DOMŽALE IN OSNOVNA ŠOLA RODICA DOMŽALE

VABITA V PROGRAM

POLETNE POČITNICE

POČITNIŠKE AKTIVNOSTI BODO OD 16. 8. DO 31. 8. 2018 POTEKALE V OSNOVNI ŠOLI RODICA, KETTEJEVA 13, DOMŽALE.

Program POPESTRIMO POLETNE počitnice 2017/2018

otrokom OMOGOČA druženje, UČENJE, ustvarjalno preživljanje prostega časa IN GIBANJE.

Dejavnosti bodo organizirane od 7.30 (sprejem otrok) do 15.30 ure.  Starši otroka lahko prijavite na malico in/ali kosilo.  Otrok potrebuje copate ter obleko in obutev za gibanje na prostem. Stroški: prehrana (5 eur/dan, vstopnine…).

Zaradi priprave dejavnosti je obvezna predhodna prijava, ki je dostopna na spletni strani šole (http://www.sola-rodica.si/) ali Zveze prijateljev mladine Domžale (http://zpmdomzale.splet.arnes.si/ ), kjer bo v juliju 2018 objavljen program dejavnosti.

Rok za prijavo je 30. 6. 2018.

Prijavnico posredujte v tajništvo Osnovne šole Rodica ali pa jo sami pošljite na naslov

OŠ Rodica, Kettejeva 13, Domžale oz. os-rodica@guest.arnes.si

 

Dodatne informacije: 01/72 19 530.  

Še nekaj utrinkov s počitniškega varstva: druženje ob družabnih igrah ter izdelovanje zapestnic.

(Skupno 191 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost