Select Page

Ob 65. obletnici ZPMS so na 44. zasedanju skupščine ZPMS, 16.3.2018, slavnostno podelili nazive “Častni član ZPMS”. Za predano in požrtvovalno delo v ZPM Domžale je bil naziv podeljen tudi dolgoletni predsednici, Emi Škrjanc Ogorevc.
Utemeljitev je zapisala Vera Vojska z naslednjimi besedami:
Če za koga v občini Domžale lahko zapišemo, da je svojo življenjsko in delovno pot namenil otrokom, predvsem tistim s posebnimi potrebami pa tudi odraslim s podobnimi težavami, je to specialna pedagoginja Ema Škrjanc Ogorevc. Več kot pet desetletij in še danes, kot dolgoletna predsednica Zveze prijateljev mladine Domžale svoj čas namenja otrokom ter njihovim družinam. Več kot dve desetletji svojega dela in življenjskih moči pa je namenila in še namenja vsem otrokom, saj aktivno, predvsem kot predsednica – do konca leta 2017, deluje v Zvezi prijateljev mladine Domžale, pa tudi v Zvezi prijateljev mladine Slovenije ter tako uresničuje geslo: Zagotovimo vsem našim otrokom prijetno otroštvo. Sledi njenega dela pa najdemo tudi na področju organiziranja ter uspešnega delovanja otrok in njihovih staršev v Društvu za pomoč duševno prizadetim Domžale-Kamnik, na področju otroškega, socialnega varstva in skrbstva – tako v lokalni skupnosti kot državi, bila je poslanka, članica več humanitarnih in drugih društev, predvsem pa prijetna sodelavka in prijateljica, ki ni znala in še danes ne zna reči: ne morem, ni mogoče.
Dve desetletji je zavzeto in uspešno vodila Zvezo prijateljev mladine Domžale, kjer je pod njenim vodstvom spet zaživela skrb za brezskrbno otroštvo vseh naših otrok. S sodelovanjem s šolami in vrtci je dajala pobude ter skupaj s sodelavci organizirala vrsto aktivnosti in projektov, v katerih so otroci našli priložnosti za prijetnejše otroštvo pa tudi za posredovanje svojih predlogov, pobud, pripomb in idej. Tako že vrsto let organizira otroški parlament, obiske Pike Nogavičke v Velenju, prireditve v okviru Tedna otroka in prazničnega decembra, pripravljajo se številne ustvarjalne delavnice za otroke vseh starosti, posebej pa je tudi na tem področju pozorna do otrok iz socialno šibkih družin, ki jim ZPM pod njenim vodstvom pomaga pri zagotavljanju sredstev za brezplačna letovanja, plačilo položnic, šolskih potrebščin, z vrsto aktivnosti z drugimi pa je zbirala tudi finančna sredstva za večje dobrodelne projekte. kot je nakup prilagojenega avtomobila invalidni osebi, pomoč gibalno oviranim ipd. Uspešno sodeluje z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, z drugimi dobrodelnimi organizacijami, društvi in posamezniki ter se trudi in je tudi zelo uspešna pri razreševanju posameznih problemov. Pri tem izkazuje svoj socialni čut, svoje prepričanje, da so vsi otroci naši otroci in jim je treba zagotoviti prijetno otroštvo. Za svoje delo je prejela vrsto priznanj.
Naziv je le majhna oddolžitev za njena prizadevanja za dosego življenjskega cilja: pomagati ljudem, ki so potrebni strokovne človeške pomoči ter uresničitev želje: naj bo svet lep in prijeten za vse otroke. Prav zaradi njene ljubezni, skrbi, pomoči ter brezštevilnih ur vloženega prostovoljnega dela je bilo otroštvo marsikaterega otroka lepše in prijetnejše.

 

mag. Karlina Strehar

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost