Select Page

V času letošnjih zimskih počitnic je na osnovni šoli Rodica v sodelovanju z ZPM Domžale potekalo počitniško varstvo. V tednu od 19. 2. do 23. 2. 2018 smo z otroki ustvarjali, pekli piškote, plezali na plezalni stezi, igrali nogomet in spoznavali nove prijatelje.

Vsak dan smo se zjutraj do malice igrali različne družabne igre, barvali pobarvanke in se pogovarjali. V začetku tedna smo se še spoznavali, do konca tedna pa so se že stkala prijateljstva. Vsak dan je bil čas po malici namenjen različnim delavnicam.

V ponedeljek so otroci spoznavali svoja čutila, razdelili smo se v dve skupini. Ena skupina se je najprej v učilnici preizkusila v okušanju, tipanju in vohanju. Druga pa se je zunaj preizkusila v poslušanju, tipanju in gledanju. Nato sta se skupini zamenjali. Po koncu smo skupaj izpolnili delovni list, kamor so otroci zapisali, kaj vse so videli, slišali, tipali, okušali in vohali.

V torek smo se zopet razdelili v dve skupini. Ena od skupin je šla na plezalno steno in se preizkusila v plezanju. Drugi del otrok pa je šel v gospodinjsko učilnico, kjer smo spekli okusne čokoladne piškote. Otroke je zelo zanimalo, kakšne piškote smo spekli, zato smo jih po kosilu tudi poskusili. Bili so odlični.

V sredo smo obiskali kulturni dom Franca Bernika, kjer smo si ogledali risanko Bikec Ferdinand. V kulturnem domu so po predstavi pripravili tudi delavnice na temo risanke in tako smo skupaj izdelali rožice, saj je bil nad rožicami navdušen tudi glavni lik risanke bikec Ferdinand.

Ravno tako kot v torek, smo se tudi v četrtek razdelili v dve skupini. Ena skupina je šla ponovno na plezanje, druga skupina pa je ustvarjala družabne igre iz lesa. Na voljo so imeli večje in manjše lesene plošče, barvne papirje in nekaj plastelina. Otroci so si lahko izmislili popolnoma svojo, novo družabno igro, ali pa naredili nek približek že znane igre. Kasneje sta se skupini tudi zamenjali.

Zadnji dan smo vsi skupaj ustvarjali dnevnik počitniškega varstva, v katerem smo opisali aktivnosti, ki so potekale čez cel teden in dodali tudi nekaj fotografij.

Po navadi smo po kosilu odhajali v telovadnico, kjer smo se igrali nogomet in druge igre z žogo. Če je bilo vreme primerno, smo odšli na šolsko igrišče in uživali na snegu.

Zimsko počitniško varstvo je minilo zelo hitro, bilo je zelo zanimivo in pestro. V program je bilo vključenih veliko različnih aktivnosti, zato nam ni bilo nikoli dolgčas.

 

Izvajalke počitniškega varstva: Marta Mehle, Špela Jenko in Marjeta Medved

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost