Zadnje dni šolskih počitnic so otroci aktivno, zabavno in poučno preživeli na počitniškem varstvu, ki je bilo organizirano v okviru Zveze prijateljev mladine Domžale na Osnovni šoli Venclja Perka.  Varstvo je potekalo od 17. 8. 2020 do 31. 8. 2020, udeležili pa so se ga otroci od prvega do petega razreda iz različnih okoliških osnovnih šol.

Počitniški program je ponujal različno in pestro izbiro dejavnosti. V Kulturnem domu Franca Bernika smo si ogledali animirani film Naprej. Sprehodili smo se do parka Martina Krpana v Domžalah in po poteh pravljičnega Šumberka, kjer smo občudovali razgled nad okolico, iz naravnih materialov gradili pravljične gradove za palčke in našli lisičkin izgubljeni slamnik. Vroče počitniške dni smo si popestrili z vodnimi igrami. Otroci so ob tem neizmerno uživali. Obiskali so nas tudi gasilci iz Centra za zaščito in reševanje Domžale, ki so nam predstavili gasilski avto, gasilsko opremo in ponazorili gašenje ognja. Otroci so z zanimanjem spremljali njihovo predstavitev, za katero se še enkrat zahvaljujemo. Poleg tega so se otroci preizkusili v ustvarjanju s kamni in z volno ter v izdelovanju naglavnih senčnikov in ročnih lutk. Ker pa je bil začetek šolskega leta tik pred vrati, so otroci zadnji dan varstva izdelovali tudi šolske potrebščine. Da smo imeli ob vseh dejavnostih dovolj energije in moči, pa je za to poskrbelo odlično in prijazno kuhinjsko osebje.

Veselilo nas je, da so otroci vsak dan na varstvo prihajali nasmejani in polni radovednosti ter odhajali zadovoljni in polni nepozabnih doživetij. Upamo, da smo otrokom polepšali in popestrili zaključek šolskih počitnic. Hkrati pa vsem šolarjem želimo uspešen začetek šolskega leta.

Eva Šimc

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)