Spoštovane kolegice in kolegi, dragi prijateljice in prijatelji!

Preživljamo čudne čase. Čase polne strahu, negotovosti in novih razmer, ki se skorajda vsakodnevno spreminjajo. V ospredju je seveda skrb za zdravje – za vaše lastno zdravje in zdravje vaših najbližjih.  Za to moramo neprestano skrbeti, saj bolezen kaže različne obraze in ne izbira. Pazite nase in na vaše najbližje.

Prepričana sem, da so otroci poleg starejših gotovo najbolj ogroženi. Mogoče jih bolezen resda ne ogroža tako množično kot druge, a vpliv na njihova življenja je nedvomno velik in vzbuja velike skrbi. Koronavirus je otroke že oropal marsičesa lepega, koristnega in potrebnega, in tudi prihodnost je zelo nepredvidljiva.

Marsikateri naši programi so zaradi nastalih razmer zaustavljeni. Nekatere bomo lahko nadaljevali, druge najbrž v tem šolskem letu ne. Zelo sem vesela, da smo v glavnem izpeljali vsaj poletne počitnice –  za otroke so bile gotovo neprecenljivega pomena.  

Razmišljam, ali se bodo otroci sploh lahko veselili čarobnega decembra, prihoda dedka Mraza? Bodo oropani tudi tega? Veliko vprašanj je za zdaj brez odgovorov. Da so otroci žrtve tega časa in potrebujejo posebno skrb, opozarjamo odločevalce kjer je le mogoče. Da bo področje življenja otrok in družin potrebno posebne skrbi vseh, ne le nevladnikov, tudi po koncu tega »črnega« obdobja, sem opozorila pristojnega ministra in Varuha človekovih pravic.  

Vem, da številni od vas uspešno prilagajate svoje aktivnosti nastalim razmeram in da se trudite delovati po svojih močeh in možnostih.  Hvala vam za trud.

Za nas, združene v ZPMS, se delo nikoli ne zaustavi. Tudi prihodnost bo polna novih izzivov, ki jih bomo – skupaj – zmogli. To smo/ste že velikokrat dokazali.  Razmere so resda posebne, še nikoli videne, a kjer je volja, je tudi pot.

Lepo vas pozdravljam,

Darja Groznik

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)