Spoštovani,

leto, ki se izteka, je za vse nas prineslo mnogo izzivov, s katerimi pa smo se pogumno soočili in po najboljših močeh izpeljali naše skupne programe in projekte.

Tudi otrokom je leto 2020 prineslo mnogo sprememb. Nekateri so jih sprejeli bolje, nekateri slabše, vsekakor pa upamo, da smo jim z našim skupnim trudom olajšali te čudne čase.

Čeprav je COVID-19 vsak dan glavna novica, smo na ZPMS zaznali, da so informacije o pandemiji namenjene predvsem odraslim, pri čemer otroci ostajajo izpuščeni. Odvisni so od podatkov, ki jim jih posredujejo bodisi starši bodisi učitelji ali pa jih sami najdejo na spletu. Zato smo pripravili otrokom prijazno gradivo, ki orisuje širšo sliko delovanja človeškega telesa v boju proti virusom ter hkrati podaja ključne informacije o trenutnem koronavirusu.

Spletno različico zloženke, ki je namenjena osnovnošolcem in srednješolcem, ter letaka, ki je namenjen vrtčevskim otrokom, vam pošiljamo v priponki in vas prosimo, da ju posredujete čim širšemu krogu otrok in staršev. Prazniki bodo kljub delni sprostitvi omejitvenih ukrepov za marsikoga osamljeni, zato jim bo dodatna informacija o tem, zakaj je tako, zagotovo v pomoč. Zloženka in letak pa sta namenjena tudi učiteljem in vzgojiteljem kot učni pripomoček za podajanje znanja otrokom.
Takoj, ko bo epidemiološka situacija to omogočila, pa bomo distribuirali tudi tiskane izvode teh gradiv.

Zahvaljujemo se vam za vaše delo v iztekajočem se letu in vam želimo srečno 2021!

Vse, kar slabo je, naj z novim letom zbledi.
Vse, kar je dobro, naj raste, cveti!
Naj v prazničnem miru vas sreča objame.
Vse, kar lepo je, naj za vekomaj ostane.

ZGIBANKA

LETAK – KORONAVIRUS

S prijaznimi pozdravi,
Zveza prijateljev mladine Slovenije

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost