» Vem, da številni od vas uspešno prilagajate svoje aktivnosti nastalim razmeram in da se trudite delovati po svojih močeh in možnostih.  Hvala vam za trud. Za nas, združene v ZPMS, se delo nikoli ne zaustavi. Tudi prihodnost bo polna novih izzivov, ki jih bomo – skupaj – zmogli. To smo/ste že velikokrat dokazali.  Razmere so resda posebne, še nikoli videne, a kjer je volja, je tudi pot,« je ob zadnjem mescu v letu 2020 zapisala Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, teh krati povabila prav vse, da prispevajo k res veselemu in, če je le mogoče, srečnemu decembru.

Zveza prijateljev mladine Domžale se trudi, da bi pomagala vsem otrokom, posebej tistim, ki so pomoči posebej potrebni. Tako je že spomladi in tudi sedaj zbira računalnike in računalniško opremo. Računalnike so prispevali posamezniki, organizacije, tudi Zveza prijateljev mladine Slovenije), tako da je bilo  doslej podarjenih 41 računalnikov 10 modemov, 10 jih še pričakujemo (donira A1 preko ZPMS), računalnike bodo pomagali kupiti košarkarji z akcijo, ki je posebej predstavljena na domzalec.si, 60 daril, posebej za socialno najbolj ogrožene pa bodo pripravili člani in članice vodstva ZPM Domžale. Na razpolago pa so še paketi za osebno higieno in čistila. Pri prevozu nam je pomagala  domžalska civilna zaščita, ki se ji za pomoč iskreno zahvaljujemo.

Hkrati bi vas radi opozorili dobrodelno akcijo Košarkarskega kluba Helios Domžale, ki v sodelovanju z partnerji ter našo Zvezo prijateljev mladine Domžale zbira sredstva za pomoč mladim, ki jih je to obdobje najbolj prizadelo. V projektu sodeluje tudi priznana domžalska karikaturistka, nekdanja odlična košarkarica, Nana Guberinič. Zbrana sredstva bodo namenili nakupu opreme za nemoteno šolanje na domu za čim več domžalskih osnovnošolcev, za razdelitev pa bo poskrbela Zveza prijateljev mladine Domžale. V  akciji lahko pomagate tudi vi, zato vas vabimo, da na domzalec.si preberete več o dobrodelni akciji in v njej tudi sodelujete z donacijo  poljubno višino sredstev direktno Zvezi prijateljev mladine Domžale in ob donaciji v višini vsaj 10 eur, lahko v zahvalo in spomin prejmete A4 repliko karikature Izkušenih 5 po vašem izboru Sporočice na andrej.pustotnik@helios-suns.si. Donacijo za računalnike ali Prostovoljni prispevek nakažite na naslov  Zveza prijateljev mladine Domžale, Ljubljanska cesta 58, 1230 Domžale, koda namena: CHAR, račun: SI56 6100 0002 2410 54, referenca: SI00 29106

Lahko pa podarite rabljeno računalniško premo, ki jo lahko prinesete h košarkarjem ali Zvezi prijateljev mladine Domžale (041 367 808). Poskrbeli bodo, da oprema pride v prave roke.

Hvala in prijeten veseli december prav vsem, vsem  našim otrokom pa prijetno otroštvo.

Vera Vojska

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost