V sredo, 16. 2. 2022, je na OŠ Venclja Perka potekal medobčinski otroški parlament.

Čemu so namenjeni parlamenti? Program je nastal na pobudo učencev, da lahko javno spregovorijo in predstavijo svoje ideje in razmišljanja o vprašanjih, ki so za njih pomembna. Pri tem se njihova mnenja obračajo tudi na predstavnike, ki odločajo o njihovi prihodnosti. Zato se zdi še posebej pomembno, da se njihovo mnenje sliši in upošteva.

Temo otroškega parlamenta izberejo parlamentarci, ki kot delegati sodelujejo na Nacionalnem otroškem parlamentu in v letošnjem letu je tema MOJA POKLICNA PRIHODNOST.

Parlamenta so se udeležili predstavniki OŠ Roje, OŠ Domžale, OŠ Rodica, OŠ Preserje pri Radomljah, OŠ Dragomelj, OŠ Dob, OŠ Jurija Vega Moravče, OŠ Janko Kersnik Brdo, OŠ Trzin in OŠ Venclja Perka Domžale.

Udeležence so na začetku pozdravili Karlina Strehar, predsednica ZPM Domžale, Petra Korošec, ravnateljica OŠ Venclja Perka in Marjan Ravnikar, podžupan mesta Domžale. Po uvodnih predstavitvah posameznih šol je sledilo delo v skupinah, kjer so učenci razmišljali o ­­­­­­­­­pomembnih vidikih in dejavnikih, ki jih usmerjajo pri razmišljanju o poklicni prihodnosti.

Ob podpori in usmeritvah mentorice in vodje delavnic Bojane Vodnjov, ob konstruktivnem pogovoru in izmenjavi mnenj so parlamentarci prišli do skupnega sporočila, da za uspešno izbiro poklica potrebujejo podporo, poznavanje samega sebe ter pozitivno samovrednotenje. Temu bodo namenili tudi vsebine na razrednih urah in drugih dejavnostih na šoli.

Parlamenta se je udeležil tudi gospod Matej Oražem, ki je bil v osnovni šoli aktiven član skupnosti učencev in parlamenta.  Z njimi je podelil izkušnje o svoji poklicni poti.

Bojana Vodnjov, Alenka Živic,

mentorici SUŠ OŠ Venclja Perka Domžale

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost