Select Page

Zveza prijateljev mladine Domžale že nekaj let zadnja dva tedna v avgustu v prostorih društva Lipa organizira poletno počitniško varstvo za otroke od 1. do 5. razreda. Mentorice vsako leto pripravijo pester program, poln različnih športnih in ustvarjalnih aktivnosti. Trudijo se ohranjati stik z lokalnimi društvi in zavodi ter otrokom ponuditi tudi kvalitetne izobraževalne vsebine.

Prvi dan programa smo namenili spoznavanju in igram, s katerimi so se otroci povezali. Torek smo začeli z ustvarjalno delavnico nakita, na kateri so nastali lepi izdelki. Ker se nam je začel oglašati želodček, smo odhiteli v jedilnico Osnovne šole Venclja Perka, kjer so nam kuharji vsak dan pripravljali odlično kosilo. Po kosilu je sledil počitek in sprostitev v obliki ogleda risanke. Varstvo pa smo vsak dan zaključili na igrišču Osnovne šole Venclja Perka, kjer smo tekali, plesali in se igrali.

Naslednji dan sta nas obiskala dva policista s Policijske postaje Domžale, ki sta nam predstavila poklic, opremo ter nas opozorila na varnost v prometu. V četrtek, 18. 8. 2022, smo obiskali KD Franca Bernika in si ogledali risanko DC liga super ljubljenčkov. Teden smo zaključili tako, kot smo ga začeli, torej z ustvarjanjem.

Čez vikend smo nestrpno čakali ponedeljek, ko smo obiskali Športno konjeniško društvo Valentin, kjer smo videli veliko različnih živali ter pri hranjenju priskočili tudi na pomoč. Vreme nam je v torek prekrižalo načrte, tako smo namesto obiska domžalskega bazena, domišljiji pustili prosto pot in ustvarili nepozabne spomine na počitniško varstvo.

V sredo smo se na igrišču pomerili na poligonu, ki je bil precej zahteven, vendar smo ga vsi uspešno premagali. Naslednji dan smo bili ponovno športno razpoloženi, saj smo s pomočjo knjižice Pravljični Šumberk sledili poti in hkrati občudovali lepote Kamniške Bistrice.

Obiskali smo tudi Knjižnico Domžale, kjer smo si po ogledu, privoščili še nekaj zabave z družabnimi igrami v njihovi dvorani. V ponedeljek so nas mentorice presenetile, saj nismo vedeli, kaj nas čaka.

Z nekaj namigi smo hitro ugotovili, da bomo obiskali Kinološko društvo Domžale, kjer smo spoznali osnove dela in komunikacije s psom ter delo reševalnih psov.

Predzadnji dan pa so nas z obiskom razveselili gasilci s Centra za zaščito in reševanje Domžale. Zelo so se potrudili s programom in predstavitvijo. Tako so nas navdušili, da smo še med kosilom izmenjevali mnenja.

Zadnji počitniški dan smo izkoristili za športne in ustvarjalne delavnice in se tako poslovili od počitnic ter se pripravili na vstop v novo šolsko leto. Vsem sodelujočim, ki ste popestrili naše zadnje počitniške dni, se lepo zahvaljujemo. 

Mentorice Zveze prijateljev mladine Domžale

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost