Select Page

Zveza prijateljev mladine Domžale poleg poletnega počitniškega varstva organizira pester program in varstvo za otroke od 1. do 5. razreda v času zimskih počitnic. Letos smo skupaj z otroki preživeli krasen teden, poln različnih športnih in ustvarjalnih dejavnosti.

V ponedeljek, 6. 2., smo se po začetnih spoznavnih igrah in malici odpravili v KD Franca Bernika, kjer smo si ogledali risanko Enkratni Mare. Komaj smo čakali torek, ko so bile na programu športne igre v telovadnici Osnovne šole Venclja Perka, kjer smo se neverjetno sprostili in zabavali.

Najprej smo se ogreli, potem pa nadaljevali z zabavnimi igrami, se pomerili v košarki, nogometu, badmintonu in igri »reka Sava«. Bili smo prijetno utrujeni in kar hitro lačni, zato smo se odpravili v jedilnico, kjer so nam kuharji vsak dan pripravljali odlično kosilo. Po kosilu je sledil počitek in čas za branje.

V sredo se nismo družili, saj smo skupaj z domačimi praznovali državni praznik, Prešernov dan.

V četrtek pa smo se veselili ustvarjanja. Ker zunaj ni bilo snega, smo si zimsko vzdušje in sneg pričarali kar sami. Ustvarili smo snežake. Po kosilu pa nadaljevali z ustvarjanjem nakita in snežnih cofov. Varstvo smo vsak dan popestrili z igram na igrišču, kjer smo tekali, plesali, in se igrali.

Zadnji dan počitniškega varstva pa smo namenili pustu. Ustvarjali smo različne pustne maske in se tako pripravili na pustno povorko. Neverjetno smo uživali v glasbi in igri z baloni, saj je bil zmagovalec na koncu vedno nagrajen. Zadnji počitniški dan smo odlično izkoristili in se dogovorili, da se vidimo spet konec avgusta v varstvu ZPM Domžale.

PROGRAM ZIMSKO VARSTVO

Mentorice Zveze prijateljev mladine Domžale

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost