Select Page

Letovanja

Zveza prijateljev mladine Domžale v sodelovanju z Zavodom za letovanje in rekreacijo otrok (ZLRO) ponuja otrokom na področju domžalske upravne enote šest terminov za letovanje na morju, in sicer v Poreču, Savudriji, Piranu in Umagu.

KDO JE UPRAVIČEN DO PREDLOGA ZA ZDRAVSTVENO LETOVANJE?
Do zdravstvenega letovanja je upravičen otrok oz. mladostnik med 5. in 19. letom starosti, če je bil v času od preteklega razpisa  večkrat bolan (ima vsaj dva zapisa v zdravstveni karton) ali če je bil zaradi bolezni hospitaliziran in je to zabeleženo v medicinski dokumentaciji. Pravico do zdravstvenega letovanja v organizaciji ZPM Domžale lahko uveljavljajo otroci in mladostniki s stalnim bivališčem v občinah Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin. 

ZPM Domžale bo imela na voljo tudi sredstva, pridobljena z akcijo Pomežik soncu, s katerimi krijemo letovanje otrokom, ki se zaradi finančnih težav v družini poleti ne bi mogli naužiti morja in sonca.

Letovanje je namenjeno otrokom od petega do devetnajstega leta starosti, predvsem tistim, ki so v zadnjem letu zaradi bolezni obiskali zdravnika najmanj dvakrat in so zato upravičeni do sofinanciranja s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje.

Staršem, ki se znajdejo v finančni stiski in težko poravnajo stroške letovanja, priskočimo na pomoč s finančnimi sredstvi, zbranimi z akcijo Pomežik soncu. ZPMS zbira denar z dobrodelnim koncertom, s katerim omogoča letovanje čim večjemu številu otrok.

Zvezi prijateljev mladine Domžale pa sredstva za pomoč družinam za letovanje prispevajo donatorji in Rdeči križ Domžale.

Za zdravstveno letovanje otrok s posebnimi potrebami pridobimo sredstva s prodajo biorazgradljivih krp, ki jih Pošta Slovenije vključuje v prodajo v vseh svojih poslovalnicah.

Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij (FIHO) sofinancira spremstvo oseb invalidnim otrokom.

Letujejo pa tudi otroci brez zdravstvenega predloga. Zdravi otroci lahko poleg morskih terminov izberejo gorskega v Zgornjih Gorjah pri Bledu.

Na počitnicah so z otroki mladi mentorji, ki z veliko mero občutka za otroke in mladino poskrbijo za varne, zdrave, zabavne in nepozabne počitnice. Poleg plavanja in namakanja v morju se udeležujejo različnih športnih aktivnosti ter sproščujočih in ustvarjalnih dejavnosti, kjer razvijajo svoje talente in interese.

(Skupno 5.083 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost