Letovanja

LETOVANJE PREKO ZPM DOMŽALE

V letošnjem poletju je Zveza prijateljev mladine Domžale v sodelovanju z Zavodom za letovanje in rekreacijo otrok ponudila otrokom na področju domžalske upravne enote šest terminov za letovanje na morju. Starši so lahko izbirali med dvema sedemdnevnima in štirimi desetdnevnimi izmenami v Poreču, Savudriji, Piranu in Umagu.

Letovanje je namenjeno otrokom od petega do devetnajstega leta starosti, predvsem tistim, ki so v zadnjem letu zaradi bolezni obiskali zdravnika najmanj dvakrat in so zato upravičeni do sofinanciranja s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje.

Staršem, ki so se znašli v finančni stiski in bi težko poravnali stroške letovanja, smo priskočili na pomoč s finančnimi sredstvi, zbranimi z akcijo Pomežik soncu. ZPMS že 19 let zbira denar z dobrodelnim koncertom, s katerim omogoča letovanje čim večjemu številu otrok. Zvezi prijateljev mladine Domžale pa so sredstva za pomoč družinam za letovanje prispevali donatorji in Rdeči križ Domžale. Za zdravstveno letovanje otrok s posebnimi potrebami smo pridobili sredstva s prodajo biorazgradljivih krp, ki jih je Pošta Slovenije vključila v prodajo v vseh svojih poslovalnicah. Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij je sofinancirala spremstvo oseb invalidnim otrokom.

Letovali pa so tudi otroci brez zdravstvenega predloga. Zdravi otroci so lahko poleg morskih terminov izbirali tudi med gorskimi  ̶  v Gozdu Martuljku in v Zgornjih Gorjah pri Bledu.

Na morju je zdravje krepilo 135 osnovnošolcev, 16 vrtčevskih otrok ter 9 srednješolcev.

Na počitnicah so bili z njimi mladi mentorji, ki so z veliko mero občutka za otroke in mladino poskrbeli za varne, zdrave, zabavne in nepozabne počitnice. Poleg plavanja in namakanja v morju so udeleženci pri različnih športnih aktivnostih ter sproščujočih in ustvarjalnih dejavnostih razvijali svoje talente in interese.

Vsem, ki ste kakorkoli prispevali k letovanju 160 otrok, se iskreno zahvaljujemo. Nekateri otroci so letos prvič okusili slano morsko vodo. Vsi pa bodo zagotovo bolj zdravi in pripravljeni na nove učne izzive.

Predsednica ZPM Domžale: mag. Karlina Strehar

LETOVANJA 2018 V ORGANIZACIJI ZPM DOMŽALE

Zveza prijateljev mladine Domžale v sodelovanju z Zavodom za letovanje in rekreacijo otrok Ljubljana v času poletnih počitnic pripravlja zanimive, ustvarjalne, aktivne, varne in predvsem zdrave poletne počitniške aktivnosti namenjene otrokom in mladim.

Na povezavi je prijavnica za letovanje z ZPM za leto 2018.

    

Otroci bodo na letovanjih doživeli veliko prijetnih trenutkov v družbi sovrstnikov in izkušenih vzgojiteljev-animatorjev.

Na voljo bo več terminov s pestrimi počitniškimi programi tako na morju kot v hribih, in sicer v Piranu, Poreču, Savudriji, Umagu, na Srednjem vrhu nad Gozdom Martuljkom in v Zgornjih Gorjah pri Bledu.

ZDRAVSTVENA LETOVANJA

Letovanja so namenjena tudi otrokom z zdravstveno indikacijo. Do zdravstvenega letovanja je upravičen otrok oz. mladostnik med 5. in 19. letom starosti s stalnim bivališčem v občinah Domžale, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin, če je bil v času od preteklega razpisa (od 25. 2. 2017 do 16. 2. 2018) večkrat bolan (ima vsaj dva zapisa v zdravstveni karton) ali če je bil zaradi bolezni hospitaliziran in je to zabeleženo v medicinski dokumentaciji.

Zdravniški predlogi bodo na razpolago pri zdravnikih predvidoma konec aprila, točen datum pa bo objavljen na spletni ZPM Domžale  in Facebook strani.

Na voljo je več terminov letovanja na morju na različnih lokacijah:

KRAJ LETOVANJA TERMIN LETOVANJA

 

ŠTEVILO  DNI

POREČ

SAVUDRIJA

UMAG

PIRAN

SAVUDRIJA

PIRAN

30.06.-07.07.2018

07.07.-17.07.2018

20.07.-27.07.2018

27.07.-06.08.2018

06.08.-16.08.2018

16.08.-26.08.2018

7

10

7

10

10

10

CENIK LETOVANJ ZA POLETJE 2018

Vrsta letovanja 10 dni 7 dni
Zdravstveno letovanje na morju 69,90 € 48,93 €
Letovanje brez zdravstvenega predloga na morju 330,00 € 231,00 €
Letovanje brez zdravstvenega predloga v hribih / 157,50

V ceno so vključeni polni penzioni, avtobusni prevoz, spremljevalci, program, nezgodno zavarovanje in DDV.

Podrobnejše informacije o letovanjih ter prijavi otrok in mladostnikov na letovanja bodo objavljene na spletni strani Zveze prijateljev mladine Domžale in v brošurah Počitnice 2018, ki jih bomo dostavili osnovnim šolam, vrtcem v UE Domžale in Srednji šoli v Domžalah do konca aprila 2018.

Za več informacij nas lahko pokličete na telefon številka: 041 367 808 ali na telefonsko številko: 01/721-27-91, vsako sredo med 1600  in 1800 uro oziroma pišete  na naš e-naslov: zpm.domzale@siol.net in vas prosimo, da pripišete še vašo telefonsko številko.

Prijavnica bo objavljena na naši spletni strani:  www.zpm-domzale.si  ali pa jo osebno prevzamete v naši pisarni, v času uradnih ur, predvidoma od konca aprila 2018 do zasedbe prostih mest.

predsednica ZPM Domžale

mag. Karlina Strehar

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)