Select Page

ZIMSKO POČITNIŠKO VARSTVO NA OSNOVNI ŠOLI RODICA

Med zimskimi počitnicami je bila Osnovna šola Rodica polna nasmejanih in razigranih otrok. V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Domžale je bilo organizirano počitniško varstvo, ki so se ga udeležili učenci od prvega do petega razreda različnih okoliških osnovnih šol. Namen varstva je bil, da se otrokom omogoči aktivno preživljanje prostega časa.

Počitniški progam je bil poln zanimivih in poučnih dejavnosti. Otroci so se preizkusili v sobi pobega, v kateri so s skupnimi močmi rešili vse naloge in našli ključ do izhoda. Sprehodili smo se po poteh pravljičnega Šumberka, kjer smo občudovali razgled nad Domžalami, iz naravnih materialov zgradili pravljične gradove za palčke in našli lisičkin izgubljeni slamnik. Poleg tega smo v šoli iz naravnih materialov zgradili očarljive hišice na drevesu in skupaj z gospo Bredo Podbevšek ustvarili prekrasne inicialke. Obiskali smo tudi kulturni dom Franca Bernika, kjer smo si ogledali otroški film Doktor Dolittle 2. Ker pa je bil tik pred vrati tudi pust, smo zadnji dan počitniškega varstva izdelovali pustne maske, v katere smo se tudi našemili in z njimi odganjali »zimo«.

Da pa ob vsem tem naši želodčki niso bili prazni, so odlični kuharji in kuharice poskrbeli za okusne in raznolike malice ter kosila. Pa tudi na »debeli« četrtek niso pozabili, saj so nas pogostili z ocvrtimi miškami, nekateri starši pa so nas lepo presenetili tudi s krofi.

Otroci so se veselili vsakodnevnih dejavnosti in med seboj spletli prijetne prijateljske vezi. Največ pa nam je pomenilo, da so učenci odhajali domov nasmejani ter polni novih in nepozabnih doživetij.

Eva Šimc

(Skupno 376 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost