Select Page

Zveza prijateljev mladine Domžale

Skrb za dobro vseh otrok nas spremlja tudi v letu 2016

Prijetno in prijazno otroštvo, ustvarjalnost, spoštovanje otrokovih pravic, zdravje, socialna in druga varnost, druženje, skrb, letovanje, prostovoljstvo, donatorstvo, tudi pomoč ter sodelovanje so  najpogostejše besed, ki smo jih slišali tudi na seji vodstva Zveze prijateljev mladine Domžale, kjer so pregledali v letu 2015 opravljeno delo ter se dogovorili, kako bomo tudi v letu 2016 s svojimi aktivnostmi skušali poskrbeti za prijetnejše otroštvo vseh naših otrok, posebej pa še tistih, katerih družine se srečujejo z različnimi težavami.

Predsednica Zveze prijateljev mladine Domžale, Ema Škrjanc Ogorevc, je tako v svojem poročilu ugotovila, da je na našem območju veliko društev in organizacij, ki vsaka po svoje med drugim skrbijo tudi za prijaznejše otroštvo, katerega s svojimi aktivnostmi skuša zagotavljati tudi Zveza prijateljev mladine.  Žal se mora ta v zadnjih letih vse bolj ukvarjati  s socialno stisko družin, ki se tudi na našem območju povečuje in zahteva, da ZPM vse bolj postaja tudi humanitarna organizacija. Tako poleg osnovne dejavnosti, blaženju socialnih stisk otrok in družin ZPM namenja čedalje več materialne in finančne pomoči, sodeluje v projektih pomoči družinam, posebej skuša pospeševati projekt botrstva ter je hvaležna donatorjem, ki pomagajo pri konkretnih projektih. Izmed aktivnosti je bil posebej izpostavljen medobčinski otroški parlament in zahvala šolam, ki v njem sodelujejo, pospeševanje ljubezni do branja knjig, ki se kaže tudi v prireditvi ob podelitvi značk zlatim bralcev, pa organizaciji in izvedbi letovanja, v katerem je v letu 2015 sodelovalo 119 otrok, socialno najbolj ogroženim je ZPM zagotovila celo brezplačno letovanje, pomagala pa jim je tudi s pomočmi ob začetku šolskega leta. V njeni organizaciji so otroci obiskali Pikin festival, posebej pa se je angažirala v okviru Tedna otroka ter prazničnih prireditev in ustvarjalnih delavnic v veselem decembru. V sodelovanju s šolami, predvsem z OŠ Rodica pa je zagotovila dejavnosti med počitnicami.

Vse te tradicionalne aktivnosti so tudi del programa za leto 2016, ki se že izvajajo, saj je bil v sodelovanju z Osnovno šolo Venclja Perka Domžale že izpeljan Medobčinski otroški parlament, pred nami je v maju prireditev za zlate bralce, objavljamo  povabilo za prijave na letošnje letovanje, v teku so že aktivnosti za Teden otroka 2016, ZPM pa  se skuša z Občino Domžale ter drugimi organizatorji dogovoriti, da bi vse prireditve Veseli december 2016 potekale usklajeno in bile namenjene prav vsem otrokom.

Seveda pa   ZPM Domžale tudi letos namenja posebno skrb reševanju problemov socialnih stisk posameznih družin in otrok ter pričakuje tudi letos donatorske pomoči, tudi v okviru botrstva, ki mu namenja posebno skrb. Ob tej priložnosti se Zveza prijateljev mladine Domžale, ki uspešno sodeluje tudi z ZPM Slovenije, iskreno zahvaljuje prav vsem, ki ji pomagate, hkrati pa vas tudi v prihodnje vabi, da sodelujete v njenih konkretnih projektih. Vse informacije na  gsm 041 728 179, ali na tel. štev.  01/721 27 91 vsako sredo med 16. in 18. uro v Domžalskem domu ter na internetni strani www.zpm-domzale.si.

Vera Vojska

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost