Select Page

V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Domžale je tudi letos na Osnovni šoli Rodica potekalo počitniško varstvo, ki se je začelo 16.8 in trajalo vse do prvega šolskega dne. V varstvo so se vključevali učenci iz okoliških šol, od prvega do četrtega razreda. Izvajalke počitniškega varstva smo organizirale različne ustvarjalne in športne dejavnosti, dejavnosti s kulturno vsebino, petjem, čas pa smo si krajšali tudi z raznimi družabnimi igrami.

Veliko časa smo preživeli v telovadnici, ob lepem vremenu pa tudi zunaj, kjer so otroci najbolj uživali v igri skrivalnic, fantje pa tudi v nogometu. Bili pa nismo samo v okolici šole, saj smo obiskali tudi Knjižnico Domžale, kjer so nam pripravili razne družabne igre, nekateri pa so imeli možnost izposoje knjig. Poleg tega smo se odpravili v kulturni dom Franca Bernika, katerega obisk so otroci najtežje čakali. Tam smo si namreč ogledali risani film Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov.

Ustvarjalnih delavnic, ki smo jih pripravile, so se veselile večinoma dekleta, ki so si izdelale zapestnice iz perlic in volne, na sprehodu smo nabrale kamne, ki smo jih v šoli nato pobarvali, izdelovali smo živali iz tulcev toaletnega papirja, izdelke iz fimo mase ter slikali s pomočjo odtisov prstov in dlani.

Otroci so pohvalili hrano, ki nam jo je pripravilo kuhinjsko osebje na Osnovni šoli Rodica, najbolj pa so bili navdušeni nad sladoledom, ki je bil kot nalašč za vroče dni. Enkrat pa smo si sladico pripravili kar sami, saj smo izdelali sadne ražnjiče, ki smo jih nato pomakali v omako iz jogurta, cimeta in medu. Izvajalke počitniškega varstva smo pripravile tudi nekaj zanimiv eksperimentov za otroke, med drugim tudi, kako si najhitreje pripraviti domač sladoled. Otroci so bili nad njim navdušeni. Za zadnji dan počitniškega varstva pa smo jim pripravile malo presenečenja – imeli smo namreč vodne igre, katere bodo otrokom ostale v spominu, saj so se res noro zabavali.

Otroke smo povprašale, kaj menijo o počitniškem varstvu in tukaj je le nekaj njihovih odgovorov:

»Tukaj mi je všeč, ker veliko ustvarjamo.« (Katarina)

»Rada hodim v počitniško varstvo, ker sem spoznala nove prijatelje.« (Karin)

»Tukaj je super, ker imamo lego kocke in ker je tukaj veliko dobrih prijateljev.« (Matija)

»Počitniško varstvo je kul, ker smo veliko v telovadnici.« (Tal)

»Dobro je, ker lahko telovadim.« (Matic)

»Všeč mi je, ker se zunaj igramo skrivalnice.« (Eva)

»Najbolj mi je bilo všeč, ko smo šli v kino.« (Eva)

»Všeč mi je, ker se zabavamo in počnemo različne stvari.« (Svit)

V počitniškem varstvu so otroci aktivno preživljali še zadnje počitniške dni, se družili, zabavali in po besedah otrok imeli super. Tudi izvajalke počitniškega varstva smo ob druženju z otroki uživale in komaj čakamo, da se zopet vidimo.

 

Eva Gruber, Mojca Konda in Nena Tomelj Bobnar

kolaž slik iz počitniškega varstva

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost