Select Page

Poslanstvo

Zveza prijateljev mladine Domžale (ZPMD) je zveza društev, ki delujejo na področju UE Domžale. ZPMD je članica Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS).

ZPMD je prostovoljna organizacija, ki deluje v dobro otrok, mladostnikov ter njihovih staršev. Je nevladna, samostojna, humanitarna organizacija, ki deluje v javno dobro.  ZPMD deluje v javnem interesu na področju družine.

Društvo prijateljev mladine v Domžalah je bilo ustanovljeno med prvimi v Sloveniji. O njegovi ustanovitvi so se pogovarjali že v letu 1952, formalno pa je bilo društvo ustanovljeno v letu 1953 in je bilo znano po vrsti aktivnosti v prid otrok, še posebej pa se radi spominjamo tradicionalne prireditve v nekdanji hali Komunalnega centra Domžale, ko so ob bogatem kulturnem in zabavnem programu pripravili tudi srečelov, katerega izkupiček je bil namenjen delu društva.

V letu 2019 smo praznovali štiri desetletja preoblikovanja društva v Zvezo prijateljev mladine Domžale, ki enako kot njena predhodnica skuša pomagati pri zagotavljanju srečnega otroštva vsem otrokom, v večji meri kot nekoč pa se kaže tudi njena vloga pri blažitvi socialnih problemov.

(Skupno 1.102 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost