Poslanstvo

Zveza prijateljev mladine Domžale (ZPMD) je zveza društev, ki delujejo na področju UE Domžale. ZPMD je članica Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS).

ZPMD je prostovoljna organizacija, ki deluje v dobro otrok, mladostnikov ter njihovih staršev. Je nevladna, samostojna, humanitarna organizacija, ki deluje v javno dobro.  ZPMD deluje v javnem interesu na področju družine.

Društvo prijateljev mladine v Domžalah je bilo ustanovljeno med prvimi v Sloveniji. O njegovi ustanovitvi so se pogovarjali že v letu 1952, formalno pa je bilo društvo ustanovljeno v letu 1953 in je bilo znano po vrsti aktivnosti v prid otrok, še posebej pa se radi spominjamo tradicionalne prireditve v nekdanji hali Komunalnega centra Domžale, ko so ob bogatem kulturnem in zabavnem programu pripravili tudi srečelov, katerega izkupiček je bil namenjen delu društva.

V letu 2019 smo praznovali štiri desetletja preoblikovanja društva v Zvezo prijateljev mladine Domžale, ki enako kot njena predhodnica skuša pomagati pri zagotavljanju srečnega otroštva vsem otrokom, v večji meri kot nekoč pa se kaže tudi njena vloga pri blažitvi socialnih problemov.

(Skupno 825 obiskov, današnjih obiskov 1)